l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

VlagB
Folders

Catering, kinder- en tienerafdeling

Versienr: 2
Inhoud van dit artikel
    Inhoud van dit artikel

      Maaltijden

      Tijdens je opname op de kinder- en tienerafdeling krijg je eten van het ziekenhuis. In deze folder willen we je alvast vertellen wat we allemaal in ons aanbod hebben.
       

      Ontbijt en lunch

      ’s Ochtends en tussen de middag wordt er brood geserveerd. Je kunt je broodmaaltijd zelf samenstellen als de voedingsassistente langskomt. In de broodkar is het volgende aanwezig:

       

      Brood    

      • wit brood
      • bruin brood
      • volkoren brood
      • (volkoren) beschuit
      • knäckebröd
      • ontbijtkoek
      • roggebrood

       

      Boter

      • dieethalvarine
      • Margarine
      • roomboter

       

      Zoet beleg   

      • aardbeienjam  
      • abrikozenjam  
      • bosbessenjam  
      • honing  
      • pindakaas  
      • vruchtenhagel
      • chocoladehagel
      • hazelnootpasta
      • appelstroop
         

      Hartig beleg

      • kaas
      • oude kaas
      • komijne kaas
      • smeerkaas
      • runderrookvlees
      • boterhamworst
      • achterham
      • cervelaat
      • paté
      • kipfilet

       

      Yoghurt/vla/pap

      • havermoutpap
      • rijst bloempap
      • griesmeelpap
      • vanille vla
      • yoghurt
      • vanille yoghurt
      • vruchtenkwark

       

      Extra

      • vruchtenmoes
      • appelmoes
      • pruimenmoes
      • gewelde pruimen
      • warme maaltijd

       

      Dranken

      • thee
      • koffie
      • bouillon
      • melk
      • karnemelk
      • chocolademelk
      • Roosvicee
      • ranja
      • water
      • yoghi
      • appelsap
      • sinaasappelsap
      • Fristi

       

      Warme maaltijd

      Iedere dag krijg je een formulier (dit geldt niet voor dagopnames) waarop je je keuze voor je warme maaltijd mag invullen. Dit formulier wordt ’s morgens voor 09.00 uur weer opgehaald. De maaltijden zijn aangepast op jouw richtlijnen (zoals dieet, voedselallergie, richtlijnen op basis van cultuur-, geloof-, of levensovertuiging of vegetariër). Je kunt daarnaast ook de grootte van de maaltijd per gerecht kiezen.
      Onze warme maaltijden worden dagelijks in onze eigen keuken voor je gemaakt. De specifieke Halal maaltijden (volgens Islamitische wetten) worden geleverd door een keuken die gespecialiseerd is in Halal. Zij zijn gecontroleerd en gecertificeerd door Halal International Control.

       

      Tussendoortjes

      Naast de hoofdmaaltijden komt de voedingsassistente drie keer per dag langs voor een tussendoortje en iets te drinken. Heb je haar gemist, vraag het dan aan de verpleegkundige.
       

      Tijden

      De maaltijden worden op de volgende tijden geserveerd:

       

      Ontbijt

      08.00 uur

       

      Lunch

      11.45 uur

       

      Warme maaltijd

      17.00 uur

       

       

      Patiënten koelkast

      In de tienerkamer staat een koelkast waarin je je eigen eten/drinken kunt zetten. Om verwarring te voorkomen vragen we je om een sticker met je naam, datum en kamernummer op jouw eten/drinken te plakken.

       

      Ondervoeding

      Ondervoeding door ziekte is in het ziekenhuis een probleem wat veel voorkomt. Bij jouw opname is er gevraagd naar je gewicht en eetlust. De verpleegkundige kan hiermee je voedingstoestand beoordelen. Een slechte voedingstoestand heeft allerlei effecten die we willen voorkomen. Denk hierbij aan:

      • Verlies van lichaamsgewicht
      • Verlies van spiermassa
      • Verminderde weerstand
      • Verhoogde kans op complicaties zoals infecties en verminderde wondgenezing

       

      Het is dus belangrijk om je voedingstoestand goed in de gaten te houden. Bij een verminderde voedingstoestand krijg je een ‘energie- en eiwitrijk dieet’ en/of tussendoortjes aangeboden door de voedingsassistente. Verder kan de diëtiste bij je langs komen om samen met jou de voeding te berekenen en aan te passen aan je voedingsbehoefte.
       

      Allergie

      Als je allergisch bent voor bepaalde voedingsstoffen kun je dit aangeven bij de verpleegkundig en de voedingsassistente. Samen kijk je dan naar een passend menu.

      Meer informatie? Kijk op https://www.stjansdal.nl
      De informatie op deze website is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Desondanks kunnen geen rechten aan de vermelde informatie ontleend worden. Meer informatie https://www.stjansdal.nl/disclaimer
      Geprint op 10-5-2024